Winterhalter
Stručnjak za pranje posuđa

Winterhalter Gastronom GmbH.
Tvoj specijalista za pranje posuđa.

Winterhalter je stručnjak za komercijalne sisteme za profesionalno pranje posuđa. Zagarantovani su savršeni rezultati pranja od mašina za pranje posuđa, proizvoda za pranje, uređaja za pripremu vode do korpi. Winterhalter proizvodi se decenijama odlikuju po svojim inovacijama, efikasnosti, jednostavnoj upotrebi i rezultatima koji se obezbeđuju profesionalnim kuhinjama.

U celom svetu se kompletan asortiman opreme za objekte koji poslužuju i serviraju hranu i piće oslanja na ime Winterhalter i njegove proizvode za pranje posuđa.

Kompaniju Winterhalter je osnovao Karl Winterhalter 1947. u Fridrihshafenu u južnoj Nemačkoj. Danas porodičnu kompaniju vode Jürgen i Ralph Winterhalter, sin i unuk osnivača. S preko 1200 zaposlenih širom sveta, vlasnička kompanija je jedna od globalnih vođa u industriji komercijalnih kuhinja.

Sedište kompanije se nalazi u Meckenbeurenu u Nemačkoj, u blizni Bodenskog jezera. Dodatni pogoni su otvoreni u Endingenu (Nemačka) i Rutiju (Švajcarska). Winterhalter je prisutan širom sveta s preko 70 podružnica ili partnera.

„Uspeh je uvek timski napor" je moto kompanije kojem je težio osnivač Karl Winterhalter. Ova maksima se takođe odražava u našem današnjem vodećem načelu i naši partneri i zaposleni je jednako aktivno slede.

Generalni direktori

Vlasnici i generalni direktori:
Jürgen i Ralf Winterhalter

Direktor komercijalnog odeljenja:
dr Viktor Faller

Direktor marketinga i prodaje:
Peter Huber

Direktor istraživanja i razvoja:
Bernhard Graeff